Vad

VERKSTÄDERNA

Grafik

 

I en ljus arbetslokal på 47 m2 finns en Domeijpress med tryckbädd 70 x 170 cm, för både djup- och högtryck och två koppartryckspressar med tryckbädd 41 x 72 cm och 70 x 140 cm.

Ligger på andra våningen i Vännersta skola.

Handtuftning

 

Rymlig, ljus arbetslokal på 33 m2 i Vännersta Skola med tuftram 260 x 206 cm. Tryckluftspistol, fårsax och hyvel.

Klassiskt boktryck

 

På Vännersta 109 finns vår högtrycksverkstad på 54 m2. Vi har en Vandercook avdragspress med tryckbädd 50 x 36 cm, en Victoria Mercur digelpress med ram 39,5 x 30 cm, en Heidel- berg Vinge 26 x 34 cm samt en liten bordspress. Här har vi också 10 regaler med stil för klassiskt boktryck och en JET CU A4 för framställan av boktrycksklichéer.

Screentryck

 

Screentrycksborden finns i samma lokal som grafiken. Vi har ett riktigt bra Svecia screentrycksbord med tryckyta 130 x 100 cm för papper och ett textilbord med måtten 150 x 250 cm.

En Epson A3 bläck-stråleskrivare finns också här samt en A4 svartvit laserskrivare.

Järnakademien Konstrundan 2018

UTSTÄLLNINGAR

 

Galleri Andra Våningen

I Vännerstaskolan finns ett galleri, ett rum på 22 m2.

Galleri Lokal1. Tillgång till galleriet i samarbete med Myller Kultur & Händelser.

NKV arrangerar medlemsutställningar och bjuder in konstnärer till minst 2 utställningar per år. Möjlighet finns för medlem att hyra till reducerat pris.

Rum för projekt.

Det finns två större lokaler att hyra för tillfälliga projekt och event i Vännersta. Det ljusa Projektrummet på 44 m2 på Vännersta 109 och Svarta Lådan på Vännersta-skolan. Svarta lådan rymmer upp till 100 personer och är utrustad med videokanon, liten scen med belysning. Närmare info på myllerkultur.se o jarnstakultur.se.

Galleri Andra Våningen

Konsthändelser i landskapet. I samarbete med andra arrangerar NKV publika konstevent. Ibland med inbjudna konstnärer, ibland medlemsutställningar. Aktuell info här på vår hemsida och i nyhetsbreven per mail.

Galleri Lokal1

Inga Palmér 'Underförstånd-en rotsak' 2008

PROJEKT

 

Firework

Firework är ett återkommande evenemang runt eldskulptur i Vännersta, Nordingrå, som vänder sig till en bred publik. NKVs ambition är att långsiktigt bygga upp kunskapen runt eldskulptur både hos deltagande konstnärer och i föreningen.

Seriestorm

Under två år har vi i samarbete med Myller genomfört 2 workshops; Serietecknardagar för barn i Vännersta skola. I det treåriga projektet Seriestorm är NKV med som en av projektägarna med i styrgruppen. Projektet har verksamhet på olika platser men i Vännersta byggs en seriekolloverksamhet upp, att återkomma varje sommar.

Integration

NKV har i sin verksamhetsplan att ha ett interkulturellt förhållningssätt. Dels ska det genomsyra den ordinarie verksamheten, men vi driver också särskilda integrationsprojekt.

Fabriken

I samarbete med Myller utvecklar vi Fabriken. Byggnaden har en spännande historia som vi vill använda i olika konstnärliga projekt. Här finns saker, material och utrustning från tidigare; bageri, skofabrik etc som vi vill jobba med i utställningar och dokumentation. 2017 och 2018 genomfördes de två första delprojekten med utställningar i Galleri Lokal1. I höst påbörjar vi Fabriken III.

Exempel på tidigare projekt

Forest Art 2008, Julkrubba 2009, 2012

Konsten som mötesplats 2013, 2014, 2015

 

KONTAKTA OSS

Vännersta 101 870 30 S-NORDINGRÅ

Tel: 072-251 80 69

FÖLJ OSS

Facebook

STÖDS AV

Allmänna Arvsfonden

Kramfors Kommun

Landstinget Västernorrland

Länsstyrelsen

 

© Copyright 2015. All Rights Reserved.